Definita cuvantului climax
CLÍMAX1 s.n. 1. Figură de stil în care desfășurarea ideilor, a gândirii se face treptat, în gradație (2) [în DN] ascendentă în formă de scară. 2. (Liv.) Punct culminant al unei acțiuni, al unui conflict. [Pl. -xuri. / < lat., fr. climax, cf. gr. klimax – scară].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu climax
PNEUMOTORÁX s. n. 1. Pătrundere a aerului în cavitatea pleurală, datorită perforării plămânului sau a peretelui toracic. Pneumotorax spontan. Pneumotorax accidental. 2. Metodă de tratare a tuberculozei pulmonare, constând în introducerea artificială a aerului în cavitatea pleurei pentru a comprima și a imobiliza plămânul bolnav, până la însănătoșire. Pneumotorax artificial. Pneumotorax terapeutic. [Pr.: pne-u-] – Din fr. pneumothorax. Vezi definitia »
OPOPONÁX s.m. Plantă erbacee umbeliferă, exotică, cu frunze penate și cu flori gălbui, din care se extrage o rășină folosită în parfumerie și în medicină; (p. ext.) rășina însăși. [Pl. -acși. / < fr. opoponax]. Vezi definitia »
RELÁX s.n. Stare de relaxare; relaxare. [< engl. relax]. Vezi definitia »
schevofílax (-xi), s. m. – Ecleziarh însărcinat cu păstrarea obiectelor de de cult sau sacristan al unei catedrale. Gr. σϰευοφύλαξ (sec. XVIII). Vezi definitia »
BÓRAX, s. n. Borat de sodiu. – Din fr. borax. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z