Definita cuvantului colonie
COLONÍE1 s.f. 1. (Ant.) Cetate sau oraș întemeiat de o altă cetate sau de un alt stat pe teritoriul unei țări străine cu scopuri comerciale. 2. Țară (regiune) lipsită de independență politică și economică, dependentă politic-administrativ de un stat metropolă capitalist. 3. Grup, comunitate aparținând unei naționalități care s-a stabilit într-o țară străină și menține între membrii săi legături strânse. 4. Grup de copii trimiși la odihnă într-o stațiune balneoclimaterică. 5. (Biol.) Grupare de indivizi din aceeași specie care duc viață în comun. [Gen. -iei. / cf. fr. colonie, it., lat. colonia].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu colonie
TESLĂRÍE, teslării, s. f. (Reg.) Meseria de teslar; dulgherie. – Teslar + suf. -ie. Vezi definitia »
VECÉRNIE, vecernii, s. f. 1. Slujbă religioasă care se face spre seară, în ajunul sau în ziua unei sărbători bisericești. 2. Timp al zilei pe la apusul soarelui; chindie. – Din sl. večerĩnja. Vezi definitia »
TERMONASTÍE s. f. mișcare de închidere sau deschidere la unele flori, provocată de variații de temperatură. (< fr. thermonastie) Vezi definitia »
CLITROFOBÍE s. f. teamă patologică de ferestre închise, de aer închis. (< fr. clithrophobie) Vezi definitia »
PROFEȚÍE s.f. (Mai ales în concepțiile religioase) Prorocire, prezicere. [Cf. fr. prophétie, lat. prophetia]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z