Definita cuvantului colonial
COLONIÁL, -Ă adj. Referitor la colonii; provenit din colonii; în stare de colonie. ◊ Putere colonială = stat capitalist cu colonii pe care le exploatează; politică colonială = acțiune de asuprire și de subjugare economică, politică și națională, dusă de statele capitaliste în colonii. [Pron. -ni-al. / < fr. colonial].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu colonial
AXIÁL, -Ă, axiali, -e, adj. Care se referă la o axă, care se află pe o axă, în raport cu o axă. [Pr.: -xi-al] – Din fr. axial. Vezi definitia »
Metrosexual, metrosexuali, s.m. – este un termen aparut în engleză pentru prima dată în 1994 într-un articol al jurnalistului englez Mark Simpson în ziarul The Independent. Acest termen desemnează un bărbat cu un simț dezvoltat al esteticului, care investește foarte mult timp si bani în felul în care arată și în stilul lui de viață. Termenul nu are legatură cu orientarea sexuală a persoanei respective. Sursa Wikipedia Vezi definitia »
pictoriál (-ri-al) s. n., pl. pictoriále Vezi definitia »
SUBLIMINÁL, -Ă, subliminali, -e, adj. (Psih.) Care este inferior pragului conștiinței, care nu devine conștient. – Din fr. subliminal. Vezi definitia »
SUPRAGLOTÁL, -Ă, supraglotáli, -e, adj. 1. Situat deasupra sau înaintea glotei. 2. Care se referă la sau care este articulat cu ajutorul organelor vorbirii situate înaintea glotei. (cf. engl. supraglottal) [AHDEL] Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z