Definita cuvantului fenician
FENICIÁN, -Ă, fenicieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană (de origine semitică) care aparținea populației de bază a Feniciei. 2. Adj. Care aparține Feniciei sau locuitorilor ei, privitor la Fenicia sau la populația ei, din Fenicia. [Pr.: -ci-an] – Din fr. phénicien.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu fenician
LANCASTERIÁN, -Ă, lancasterieni, -e, adj., s. m. și f. 1. Adj. (Ieșit din uz; în sintagma) Sistem lancasterian = sistem de învățământ bazat pe ajutorul elevilor mai avansați, folosiți ca monitori. 2. Adj., s. m. și f. (Adept) al sistemului lancasterian (1). [Pr.: -ri-an] – Din engl. Lancasterian. Vezi definitia »
TIROHIOIDIÁN, -Ă adj. referitor la cartilajul tiroidian și la osul hioid. (< fr. thyrohyoïdien) Vezi definitia »
BURLÁN, burlane, s. n. 1. Tub de tinichea prin care se scurge apa din streșini; uluc. ♦ Jgheab prin care se scurge apa dintr-un izvor, dintr-o cișmea etc. 2. Tub cilindric de tinichea sau de olane, prin care trece fumul din sobă în coș; urloi. 3. Tub de beton, de fontă etc. din care se fac canaluri, utilaje pentru exploatarea minieră etc. – Comp. tc. buru „țeavă”. Vezi definitia »
pulumán, pulumáni, s.m. (reg.) plantă meliferă cu tulpina dreaptă, înaltă, cu flori mari, galbene și mirositoare; luminiță. Vezi definitia »
LIDIÁN, -Ă, lidieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care făcea parte din populația de bază a Lidiei antice sau era originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Lidiei sau populației ei, privitor la Lidia sau la populația ei. [Pr.: -di-an] – Din fr. lydien. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z