Definita cuvantului fenix
FÉNIX s. m. (Mitol.; în sintagma) Pasărea fenix = pasăre fabuloasă despre care cei vechi credeau că este unică pe lume și care, când își simțea sfârșitul aproape (o dată la 500 de ani), se arunca în foc și renăștea din propria ei cenușă, ca simbol al reînnoirii veșnice. [Scris și: phoenix.Var.: (înv.) feníce s. m.] – Din fr. phénix, lat. phoenix.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu fenix
SUFÍX, sufixe, s. n. Îmbinare de sunete sau un singur sunet care se adaugă după rădăcina sau după tema unui cuvânt pentru a crea cuvinte sau forme gramaticale noi. ◊ Sufix lexical = sufix care ajută la formarea cuvintelor noi, schimbând sensul sau categoria gramaticală a cuvântului de bază. Sufix gramatical (sau flexionar) = sufix cu ajutorul căruia se creează forme gramaticale. – Din fr. suffixe. Vezi definitia »
ANTEFÍX, antefixe, s. n. Ornament (de pământ ars) așezat la marginea inferioară a acoperișului. – Din fr. antéfixe. Vezi definitia »
AFÍX, afixe, s. n. Nume generic pentru sufixe, prefixe și infixe. – Fr. affixe (lat. lit. affixus). Vezi definitia »
SARDÓNIX s. n. Piatră semiprețioasă de culoare roșie, caracterizată prin prezența unor benzi concentrice regulate. – Din lat. sardonyx. Vezi definitia »
înțolit la marele fix / la patru ace expr. (pop.) îmbrăcat elegant. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z