Definita cuvantului comemora
COMEMORÁ vb. I. tr. A celebra printr-o ceremonie un eveniment însemnat sau o persoană importantă (mai ales un eveniment trist sau o persoană dispărută). [< fr. commémorer, cf. lat. commemorare – a aminti].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu comemora
Sinistra s. pr. (peior.) poreclă postumă a Elenei Ceaușescu, soția dictatorului Nicolae Ceaușescu. Vezi definitia »
DEMARÁ vb. I. 1. tr. A porni, a pune în mișcare (mașini, motoare). 2. tr. A dezlega odgoanele unei corăbii (în vederea plecării). 3. intr. (Fig.; sport) A porni cu avânt, în viteză. [< fr. démarrer]. Vezi definitia »
AUTANT-LARA, [ɔtã], Claude (1903-1983), scenograf și regizor francez de cinema. Ecranizări după opere literare („Diavolul în corp”, „Roșu și negru”, „Margareta nopții”, „Jucătorul”). Vezi definitia »
ACERÁ, acer vb. (înv. și reg.) 1. A avea nădejde la ..., a aștepta să ..., a tinde spre ... 2. A fi în așteptare, a aștepta; a pândi 3. A insista Vezi definitia »
PERFORÁ, perforez, vb. I. 1. Tranz. A face o gaură care străpunge un material. ♦ Spec. A străpunge cu o mașină specială bilete, tichete etc. pentru a marca. 2. Tranz. și refl. (Med.) A (se) sparge, a (se) găuri, a produce sau a apărea un orificiu ca urmare a unui proces patologic. – Din fr. perforer. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z