Definita cuvantului chefe
chéfe, chéfe, s.f. (reg.) perie.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu chefe
PARFÉ, parfeuri, s. n. Înghețată (de ciocolată) preparată cu frișcă bătută. [Var.: parféu s. n.] – Din fr. parfait. Vezi definitia »
NESCAFÉ s.n. Praf de cafea, foarte concentrat, solubil, din care se prepară băutura prin simpla dizolvare în apă. [< fr. nescafé]. Vezi definitia »
a avea harfe expr. (adol.) 1. a fi exagerat de pretențios. – 2. a fi încrezut Vezi definitia »
AUTODAFÉ, autodafeuri, s. n. 1. Ceremonie în cursul căreia cei condamnați de inchiziție pentru erezie erau puși să revină la credința părăsită. 2. Ardere pe rug la care erau condamnați, în timpul inchiziției, cei socotiți eretici; p. ext. acțiune care duce la distrugerea prin foc. [Pr.: a-u-] – Din fr. autodafé. Vezi definitia »
chéfe (-e), s. f. – Periuță, măturică. Mag. kefe.Der. chefelui, vb. (a peria; a se crăpa), din mag. kefélni (DAR). Puțin folosit, în Trans. De la o var. chefelni, care se folosește tot în Trans., ar proveni, după Scriban, chelfăni, vb. (a bate tare pe cineva), explicație care este ispititoare, chiar dacă nu se lămurește bine circulația extinsă a ultimului cuvînt, în comparație cu aria modestă a celorlalte. – Der. chelfăneală, s. f. (bătaie). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z