Definita cuvantului compătimitor
COMPĂTIMITÓR, -OÁRE adj. Care simte, care manifestă compătimire față de cineva. [< compătimi + -tor].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu compătimitor
MĂRITÓR, -OÁRE, măritori, -oare, adj. Care mărește. – Mări1 + suf. -tor. Vezi definitia »
TELESPECTATÓR, -OÁRE s.m. și f. Cel care urmărește un program la televizor. [Cf. fr. téléspectateur]. Vezi definitia »
OMNIVÓR, -Ă, omnivori, -e, adj., s. m. și f. (Animal) care se hrănește atât cu substanțe vegetale, cât și cu substanțe animale; (animal) care mănâncă de toate. – Din fr. omnivore. Vezi definitia »
SCARIFICATÓR, scarificatoare, s. n. 1. Mașină agricolă prevăzută cu mai multe cuțite subțiri dispuse vertical, care servește la afânarea pământului cu scopul de a asigura pătrunderea aerului la rădăcina plantelor. 2. Mașină rutieră prevăzută cu colți de oțel, cu ajutorul căreia se scormonește suprafața unui teren sau a unei șosele în refacere pentru a ușura executarea lucrărilor ulterioare. 3. Instrument medical format din mai multe lame tăioase acționate de un resort, folosit pentru crestarea superficială a pielii în scopuri terapeutice, pentru vaccinări etc. – Din fr. scarificateur. Vezi definitia »
PĂTRIȘÓR, pătrișoare, s. n. Piesă metalică cu secțiunea pătrată, folosită în tipografie pentru a acoperi spațiile dintre cuvinte sau pentru a completa rândurile nescrise până la capăt; pătrat de tipografie. – Patru + suf. -ișor. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z