Definita cuvantului concurență
CONCURÉNȚĂ s.f. 1. Rivalitate, luptă între industriași sau între comercianți pentru acapararea pieței, pentru obținerea unor profituri cât mai mari etc. 2. Întrecere, luptă pentru întâietate. ◊ A face concurență cuiva = a căuta să întreacă pe cineva, urmărind același scop ca și el. 3. (Mat.) Proprietate a trei sau mai multor curbe sau suprafețe de a avea un punct comun. [Cf. fr. concurrence, it. concorenza].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu concurență
PUIÉRNIȚĂ, puiernițe, s. f. 1. Vas mare din lemn cu un dispozitiv pentru alimentarea cu apă, folosit în crescătoriile piscicole pentru dezvoltarea puilor1 de păstrăvi. 2. Adăpost special amenajat destinat creșterii puilor1 unor păsări de curte în primele luni de viață. [Pr.: pu-ier-] – Pui1 + suf. -erniță. Vezi definitia »
BUTOÁRCĂ, butorci, s. f. (Reg.) Butură (3). – Et. nec. Vezi definitia »
a băga în aceeași oală expr. a judeca două sau mai multe persoane / chestiuni etc. după aceleași criterii. Vezi definitia »
SLAVÍSTICĂ s.f. Totalitatea disciplinelor care studiază limbile, literatura și istoria popoarelor slave; (p. restr.) filologie slavă. [Cf. germ. Slawistik]. Vezi definitia »
TERPÉNĂ, terpene, s. f. (La pl.) Clasă de hidrocarburi naturale, nesaturate, care se izolează din uleiuri eterice; (și la sg.) hidrocarbură care face parte din această clasă. – Din fr. terpène. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z