Definita cuvantului ciocâldan
ciocâldán, ciocâldáni, s.m. (reg.) fecior tânăr (de 17-18 ani); flăcăiandru, cătărigă.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu ciocâldan
PERIOVARIÁN, -Ă adj. din jurul ovarului. (< fr. périovarien) Vezi definitia »
MAGHREBIÁN, , maghrebieni, -e, adj., s.m. și s.f. Persoană care trăiește sau provine din Maghreb; care este propriu Maghrebului, locuitorilor săi; ceea ce este realizat, are loc sau își are originea în Maghreb. [Sil. -bi-an] (din Maghreb, zonă din Nord-Vestul Africii cuprinzând statele Maroc, Algeria, Tunisia și o parte a Libiei). – Maghreb (n. pr.) + suf. -an. Vezi definitia »
ESTETICIÁN, -Ă s. m. f. specialist în estetică. (< fr. esthéticien) Vezi definitia »
OBOREÁN, -Ă, oboreni, -e, s. m. și f. (Rar) Persoană care locuiește în apropierea oborului1 (1). – Obor1 + suf. -ean. Vezi definitia »
SEDÁN, sedanuri, s. n. Autoturism cu caroseria de tip închis (pavilion fix), cu două sau patru uși, câte trei geamuri laterale mobile pe fiecare parte, amenajat pentru patru sau mai mulți pasageri; stil de caroserie comun celor mai multe dintre autoturismele moderne. – Din engl. sedan (Sedan este orașul francez unde s-a dezvoltat, pentru prima dată, o trăsură de lux având aceste caracteristici; curios însă este faptul că, pentru același stil de caroserie, francezii folosesc sinonimul berlină, cuvânt de proveniență germană, Berlinul fiind considerat, de asemenea, primul oraș european unde s-a dezvoltat o astfel de trăsură). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z