Definita cuvantului cioclete
ciocléte, ciocléți, s.m. (reg.) vrabie, cioclejel, vrăbete.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu cioclete
Metrosexualitate, metrosexualități, s.f. 1. subcultură a bărbaților de orice orientare sexuală care au un simț estetic puternic și sunt preocupați de aparența lor, mai ales în domeniul modei. (1). – pref. metro + sexualitate Vezi definitia »
BURÉTE bureți, s. m. 1. (Bot.) Ciupercă. ◊ Expr. Doar n-am mâncat bureți! = doar n-am înnebunit! 2. Animal din încrengătura spongierilor, având corpul alcătuit dintr-o rețea compactă de fibre elastice și rezistente, care trăiește în tufe dese, fixat pe stâncile submarine (Spongia officinalis); spongie. ♦ Obiect făcut din scheletul acestui animal (sau din cauciuc) și care, datorită proprietății sale de a absorbi lichidele, se întrebuințează ca obiect de toaletă, la ștersul tablei de scris etc. – Lat. *boletis (= boletus). Vezi definitia »
FORJABILITÁTE s.f. Proprietate a unor materiale metalice de a fi forjabile. [< forjabil + -itate]. Vezi definitia »
COMPATIBILITÁTE s.f. Faptul, însușirea de a fi compatibil; potrivire. ♦ (Log.) Raport între două enunțuri care nu se exclud reciproc. ♦ (Mat.) Proprietate a unui sistem de relații (ecuații, inegalități etc.) de a fi compatibil. [Cf. fr. compatibilité]. Vezi definitia »
CONȘTIINCIOZITÁTE s. f. însușirea de a fi conștiincios; scrupulozitate. (< conștiincios + -itate) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z