Definita cuvantului ciof
ciof (ciuf), ciofi (ciufi), s.m. (reg.) 1. (înv.) măscărici. 2. (fig.) secătură, vagabond.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu ciof
pKmjoF <a href=„http://jjqrtrmhcddk.com/”>jjqrtrmhcddk</a>, [url=http://xxuzatcdcfay.com/]xxuzatcdcfay[/url], [link=http://sixzpyruyoyo.com/]sixzpyruyoyo[/link], http://pcxivonxeput.com/ Vezi definitia »
HETEROTRÓF, -Ă, heterotrofi, -e, adj., s. m. și f. (Organism) care se hrănește numai cu substanțe organice, neavând capacitatea de a sintetiza substanțele organice din cele anorganice. – Din fr. hétérotrophe, germ. heterotroph. Vezi definitia »
PSIHROTRÓF, -Ă adj. (despre microorganisme) care se dezvoltă la temperaturi relativ joase. (< fr. psychrotrophe) Vezi definitia »
ARGILOTRÓF, -Ă adj. (despre terenuri) care conține argilă în suspensie. (< argilo- + -trof) Vezi definitia »
CARTOF (‹ germ.) s. m. 1. Plantă din familia solanaceelor, cu flori albe sau violete și cu tulpini subterane îngroșate (tuberculi) de formă rotundă, ovală sau alungită, conținînd 14-27% amidon și vitaminele A, B și C (Solanul tuberosum). Originar din America de Sud, c. a fost introdus în cultură în România la sfîrșitul sec. 18. ♦ Tuberculul acestei plante, folosit în alimentație, în ind. alim. și ca furaj. ♦ Zahăr de cartofi = glucoză obținută din amidonul din cartofi. 2. Cartof dulce = batat. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z