Definita cuvantului consumator
CONSUMATÓR, -OÁRE s.m. și f. Cel care consumă bunuri, produse etc.; (p. restr.) cel care consumă într-un local public. [Cf. fr. consommateur].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu consumator
MENITÓR, menitori, s. m. (Înv.) Cel care prevestește ceva; prevestitor. – Meni + suf. -tor. Vezi definitia »
NIVELATÓR, -OÁRE, nivelatori, -oare, adj. Care nivelează. – Nivela + suf. -tor. Vezi definitia »
NAUFRAGIATÓR, -OÁRE s. m. f. locuitor de coastă care provoacă naufragierea corăbiilor pentru a le jefui. (după fr. naufrageur) Vezi definitia »
FĂȚUITÓR, -OÁRE, fățuitori, -oare, subst. 1. S. m. și f. Persoană care fățuiește. 2. S. n. Rindea specială folosită pentru fățuirea sau pentru îndreptarea feței scândurilor sau a pieselor de lemn. 3. S. f. Unealtă cu care se întinde și se netezește tencuiala aruncată cu mistria pe zid; drișcă. 4. S. n. Cuțit puțin curbat, cu două mânere, care servește, în tăbăcărie, la fățuirea manuală a pieilor. [Pr.: -țu-i-] – Fățui + suf. -lor. Vezi definitia »
MÂNUITÓR, -OÁRE, mânuitori, -oare, s. m. și f. 1. Persoană care mânuiește ceva, care are profesiunea de a mânui ceva. ◊ Mânuitor de bani (publici) = persoană care primește, păstrează și eliberează bani în cadrul unei gestiuni (publice). 2. Mașinist (2). [Pr.: -nu-i-] – Mânui + suf. -tor. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z