Definita cuvantului orientator
ORIENTATÓR, -OÁRE, orientatori, -oare, adj. (Rar) Care indică direcția, care orientează. [Pr.: -ri-en-] – Orienta + suf. -tor.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu orientator
ARBORICULTÓR, arboricultori, s. m. Persoană care se ocupă cu arboricultura. – După fr. arboriculteur. Vezi definitia »
ACTÓR, actori, s. m. Artist care interpretează roluri în piese de teatru sau în filme. [Var.: (înv.) aftór s. m.] – Fr. acteur (lat. lit. actor, -oris). Vezi definitia »
TELESPECTATÓR, -OÁRE, telespectatori, -oare, s. m. și f. Persoană care urmărește o emisiune la televizor. – Din fr. téléspectateur. Vezi definitia »
CONVERTIZÓR s. n. 1. dispozitiv mecanic pentru transformarea unei mișcări sau a unei forțe. 2. cuptor pentru operația de convertizare (1). 3. mașină destinată a transforma un curent electric. 4. mașină pentru transformarea grișului în făină. 5. (inform.) aparat pentru transformarea informațiilor de pe un suport pe altul. (< fr. convertisseur) Vezi definitia »
POSTERIÓR, -OÁRĂ adj. 1. după cineva sau ceva. ◊ (adv.) mai târziu; ulterior. 2. aflat în partea dinapoi; dorsal. ◊ (despre vocale) care se articulează în partea de dinapoi a cavității bucale. (< fr. postérieur, lat. posterior) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z