Definita cuvantului ciuște
ciúște s.f. (reg.) ștergar răsucit (matroască), înnodat la un capăt, cu care se lovește unul dintre jucători la jocul cu același nume sau: de-a puha, de-a mierța.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu ciuște
INCOMPATIBILITÁTE s. f. 1. Faptul de a fi incompatibil; nepotrivire, necompatibilitate. 2. Interzicere (prevăzută de lege) de a cumula două funcții, două atribuții care, prin caracterul lor, sunt contradictorii. 3. (Med.) Termen folosit de obicei în legătură cu transfuziile de sânge pentru a arăta o nepotrivire de grup sangvin. 4. (Mat.) Caracteristică a unui sistem de ecuații sau inecuații de a fi incompatibil. – Din fr. incompatibilité. Vezi definitia »
à la carte (fr.) [carte pron. cart] loc. adj., loc. adv. Vezi definitia »
FRATERNITÁTE, fraternități, s. f. Legătură strânsă, frățească între persoane, între colectivități, între popoare etc.; frăție, frățietate. – Din fr. fraternité, lat. fraternitas, -atis. Vezi definitia »
SOBRIETÁTE s. f. 1. Însușirea de a fi sobru; simplitate, concizie, austeritate (în aspect, în felul de a fi). 2. Cumpătare, moderație în felul de a mânca, de a bea, de a se îmbrăca etc. [Pr.: -bri-e-] – Din fr. sobriété, lat. sobrietas, -atis. Vezi definitia »
în toane proaste / rele expr. indispus, deprimat, mohorât. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z