Definita cuvantului agîmba
agîmbá (-béz, -át), vb. – A urmări, a merge pe urmele cuiva. Origine necunoscută. Cuvînt puțin folosit. Este îndoielnică der. din lat. gamba (Philippide, II, 643), prin intermediul unui *aggambāre (DAR), cf. REW 1529; această explicație nu se potrivește cu sensul der. agîmbeală, s. f. (epilepsie) și agîmbat adj. (nenorocit, amărît). Ar putea fi vorba de un lat. *aggimbāre, de la *gimbus, deformare de la gibbus (ca și calabr. agghimbare „a se îndoi, a se cocoșa,” cf. Rohlfs I, 75), ipoteză care se potrivește mai bine cu der. și mai puțin cu vb.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu agîmba
JOJÓBA s. f. arbore, originar din Mexic, din ale căror semințe se extrage un ulei asemănător cu cel de cașalot. (< fr. jojoba) Vezi definitia »
BOURGUIBA [burghibá], Habib Ben Ali (1903-2000), om politic tunisian. Președinte al Partidului Socialist Desturian (din 1934). Prim-min. (1956-1969) și președinte (din 1957; ales pe viață, în 1974) al Rep. Tunisiene. Înlăturat de la putere în 1987. Vezi definitia »
EXHIBÁ vb. tr. a arăta, a etala; a se făli cu ceva. (< fr. exhiber, lat. exhibere) Vezi definitia »
ABA oraș în SE Nigeriei (Imo), la N de Port Hartcourt; 239,8 mii loc. (1987). Centru ind. (țesături de bumbac, săpun, bere). Vezi definitia »
sabá adv. (reg.; în expr.) a se purta sabá = a merge repede, a se grăbi. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z