Definita cuvantului cooperatism
COOPERATÍSM Sistem economic care atribuie un rol important cooperației. ♦ Curent în economie potrivit căruia regimul capitalist ar putea fi înlocuit cu un nou regim social-economic pe cale pașnică, prin generalizarea treptată a cooperației de consum; cooperativism. [Pron. co-o-. / < fr. cooperatisme].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu cooperatism
Neologism nord american de folosință internațională, sinonim la origine cu comedia muzicală sau cu o varietate a operetei, musicalul s-a definit treptat ca un spectacol constituit pe o acțiune dramatică unitară (distingându-se astfel de spectacolul de revistă sau de music-hall, alcătuite din piese de sine-stătătoare), într-o alternanță de scene vorbite, numere muzicale și coregrafice. Situațiile dramatice, bine caracterizate, uneori cu tentă tragică, limbajul muzical evoluat, legat nemijlocit de muzica ușoară modernă sau de jazz, delimitează clar musicalul de opereta tradițională Vezi definitia »
BROMÍSM s.n. Intoxicație cu săruri de brom. [< fr. bromisme]. Vezi definitia »
SCEPTICÍSM s.n. 1. Concepție care proclamă îndoiala față de posibilitatea cunoașterii lumii obiective de către om, ducând de fapt la agnosticism. 2. Atitudine de rezervă, de îndoială, neîncredere față de ceva. [Cf. fr. scepticisme]. Vezi definitia »
TURÍSM, (2) turisme, s. n. 1. Activitatea cu caracter recreativ sau sportiv, constând din parcurgerea pe jos sau cu diferite mijloace de transport a unei regiuni pitorești sau interesante dintr-un anumit punct de vedere. 2. Autoturism. – Din fr. tourisme, it. turismo. Vezi definitia »
s.m. Abstinent de la bauturile alcoolice, persoana care nu consuma alcool, sub niciun chip. (de la biblicul „Rechab“) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z