Definita cuvantului copal
COPÁL s.n. Rășină naturală transparentă, de culoare galbenă, care provine din descompunerea în pământ a arborilor rășinoși fosili sau din diverse plante tropicale, folosindu-se în special la prepararea lacurilor. [< fr. copal, cf. peruv. copalle].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu copal
LEPTOCEFÁL, -Ă I. adj. care prezintă leptocefalie. II. s. m. larva de anghilă, cu corpul comprimat lateral și transparent. (< germ. leptozephal) Vezi definitia »
LONGITUDINÁL, -Ă, longitudinali, -e, adj., s. f. 1. Adj. Care este așezat în direcția lungimii, care se întinde de-a lungul. 2. S. f. Nervură metalică aplicată în sens longitudinal (1) pe fundul unei nave, pe bordaje sau sub punte, pentru a întări tablele învelișului. – Din fr. longitudinal. Vezi definitia »
SAL, saluri, s. n. (Rar) Plută mare, formată prin alăturarea mai multor plute mici. – Din tc. sal. Vezi definitia »
VOCÁL, -Ă adj. referitor la voce, care produce vocea. ◊ (despre muzică) destinată vocii, care se execută cu vocea. (< fr. vocal, lat. vocalis) Vezi definitia »
CHEFAL (‹ ngr.) s. m. Pește teleostean, marin, migrator, din familia mugilide, răspîndit pe litoralul european și african al Oc. Atlantic, în mările Mediterană, Neagră, Azov, de c. 20-50 cm și 200-800 g, cu corpul fusiform, solzi și pe cap, de culoare cenușiu-verzui-albăstrui cu auriu și argintiu (Mugil auratus). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z