Definita cuvantului copia
COPIÁ vb. I. tr. 1. A reproduce un text, o operă de artă etc. ♦ A reproduce ceva în mod servil și fără originalitate. 2. (Peior.) A imita servil pe cineva. ♦ intr. A redacta o teză, o lucrare etc. folosind pe furiș în timpul examenului lucrarea unui alt coleg, manuale, notițe etc. 3. (Tehn.) A prelucra prin așchiere la o mașină-unealtă un model, piesa rezultată având un profil identic. [Pron. -pi-a, p.i. 3,6 -iază, 4 -iem, ger. -iind. [< fr. copier, cf. it. copiare].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu copia
RATÁFIA s. n. lichior de fructe cu alcool și zahăr, un fel de crușon. (< fr. ratafia) Vezi definitia »
DEPRECIÁ vb. I. 1. tr. A scădea prețul sau valoarea unui lucru. 2. tr., refl. A(-și) micșora valoarea, meritul, calitatea; a (se) devaloriza. [Pron. -ci-a, p.i. 3,6 -iază, ger. -iind. / < fr. déprécier]. Vezi definitia »
religia a fost creata de om. Fiecare religie are la baza un set de reguli pt. a-i face pe plac dumnezeilor.Efortul oamenilor de a ajunge la si a face pe placul lui Dumnezeu. Vezi definitia »
OFICIÁ vb. tr. 1. a celebra o slujbă religioasă. 2. a săvârși un act public sau privat (o căsătorie). (< fr. officier, lat. officiare) Vezi definitia »
REASOCIÁ vb. I. tr., refl. A (se) asocia din nou. [Pron. -ci-a, p.i. -ciez, 3,6 -ciază, ger. -ciind. / cf. it. riassociare]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z