Definita cuvantului cord
CORD1 s.n. Inimă. [< lat. cor].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu cord
gard; regionalism de origine bulgara folosit pe arii restranse in sudul Romaniei (ex. in unele sate din jud. Giurgiu) Vezi definitia »
RECÓRD, recorduri, s. n. Rezultat realizat într-o competiție sportivă oficială, a cărui valoare reprezintă cea mai bună performanță, omologată de o persoană juridică; p. gener. realizare maximă, performanță supremă obținută într-un domeniu de activitate, într-o acțiune etc. ◊ Expr. A bate recordul (în ceva) = a atinge treapta cea mai înaltă (în ceva). A ține (sau a deține) un record = a păstra un record obținut; a fi neîntrecut în... – Din fr. record. Vezi definitia »
UNICÓRD, -Ă, unicorzi, -de, adj. Care are câte o coardă pentru fiecare notă. Instrument muzical unicord. - Din fr. unicorde. Vezi definitia »
LOZINCÁRD, -Ă adj. cu caracter de lozincă; care denotă un entuziasm neîntemeiat, de paradă. (< lozincă + -ard) Vezi definitia »
BILIÁRD, biliarde, s. n. Joc în care o serie de bile sunt deplasate prin lovirea uneia dintre ele cu tacul. ♦ Masă specială pe care se joacă acest joc. [Pr.: -li-ard] – Fr. billard. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z