Definita cuvantului februarie
FEBRUÁRIE s. m. A doua lună a anului; faur1, făurar1. [Pr.: -bru-a-.Var.: (înv.) február s. m.] – Din lat. februarius.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu februarie
ASTROBIOLOGÍE s.f. Știință care studiază viața de pe alte planete; cosmobiologie. [Pron. -bi-o-, gen. -iei. / cf. fr. astrobiologie]. Vezi definitia »
UNDÁȚIE s.f. (Liv.) Mișcare ondulatorie. ♦ (Geol.) Mișcare tectonică verticală a scoarței Pământului; undulație. [Cf. germ. Undation, it. ondazione]. Vezi definitia »
BĂȘCĂLÍE s. f. (Arg. și fam.; în expr.) A lua (pe cineva) în bășcălie sau a face bășcălie (de cineva) = a-și bate joc (de cineva), a face de râs pe cineva. – Et. nec. Vezi definitia »
PĂSTÁIE, păstăi, s. f. Fruct caracteristic plantelor din familia leguminoaselor, format din două valve în care sunt închise semințele; teacă. [Pr.: -ta-ie] – Cf. alb. pistaë. Vezi definitia »
ALÚZIE, aluzii, s. f. Cuvânt, expresie, frază prin care se face o referire la o persoană, la o situație, la o idee, fără a o exprima direct. ◊ Expr. A face aluzie la cineva (sau la ceva) = a vorbi pe departe despre cineva (sau ceva); a viza. [Var.: (înv.) aluziúne s. f.] – Din fr. allusion, lat. allusio, -onis. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z