Definita cuvantului cochiță
cochíță, cochíțe, s.f. (reg.) bobiță.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu cochiță
gherlă, gherle s. f. (intl.) 1. închisoare, pușcărie. 2. zar ghinionist. Vezi definitia »
chiulangită, chiulangite s. f. (șc.) 1. boală imaginară folosită ca scuză pentru justificarea absențelor școlare. 2. (pub., peior.) absențele nejustificate ale deputaților și senatorilor români de la lucrările Parlamentului. Vezi definitia »
ECLÍPSĂ s. f. 1. dispariție parțială sau totală a imaginii unui astru, ca urmare a interpunerii altui astru între acesta și observator, sau a intrării lui în conul de umbră a altui corp ceresc. 2. (mar.) intermitență a luminii unui far sau a unei geamanduri luminoase. ◊ instalație de semnalizare prin becuri electrice așezate pe catargul navelor. 3. (fig.) dispariție sau trecere în umbră temporară a unei persoane, a unui lucru. ◊ întunecare, pierdere temporară a cunoștinței. (< fr. éclipse, lat. eclipsis, gr. ekleipsis) Vezi definitia »
ZONÍTĂ, zoníte, s.f. Afecțiune (tuberculoasă) a unei zone pulmonare. [morf. DOOM] Vezi definitia »
CONSÓLĂ s. f. 1. mobilă în formă de policioară sau de măsuță sprijinită de perete, pe care se așază vase, statuete etc. 2. element de construcție, liber la unul dintre capete, care iese în afara punctului său de reazem sau de încastrare pentru a susține un balcon, o cornișă etc. 3. dispozitiv metalic care permite prinderea unui aparat de iluminat de tija unui stativ. 4. (inform.) terminal al unui ordinator destinat dialogului om-mașină. (<fr. console) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z