Definita cuvantului coșaveraj
COȘAVERÁJ s.n. (Sport) Raportul de puncte într-un meci de baschet. [< coș, după golaveraj].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu coșaveraj
SABLÁJ s. n. 1. sablare. 2. îndepărtare a resturilor de ipsos, silicați etc. de pe o piesă dentară turnată cu ajutorul unui jet de nisip sub presiune. (< fr. sablage) Vezi definitia »
ASAMBLÁJ s.n. Asamblare, îmbinare. ♦ (Spec.) Sistem format din două sau mai multe piese îmbinate sau articulate. ♦ Fotogramă obținută prin îmbinarea mai multor fotograme parțiale. [Cf. fr. assemblage]. Vezi definitia »
TUBÁJ, tubaje, s. n. (Med.) Metodă de examen clinic care constă în introducerea unui tub de cauciuc sau metalic în stomac sau în duoden pentru extragerea și analiza sucurilor respective. ◊ Tubaj laringian = introducerea unui tub metalic în laringe în caz de asfixie. – Din fr. tubage. Vezi definitia »
BLINDÁJ, blindaje, s. n. 1. Înveliș de plăci metalice groase care protejează părțile exterioare ale unui vas de război, ale unui tanc etc. contra proiectilelor. ♦ Învelișul din metal tare al proiectilelor de pușcă și de pistol. 2. Înveliș metalic care protejează sisteme electrice sau piesele lor componente. – Fr. blindage. Vezi definitia »
SERVÁJ s. n starea de serv (1); iobăgie, șerbie. (< fr. servage) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z