Definita cuvantului creiona
CREIONÁ vb. I. tr. A desena, a schița cu creionul. ♦ (Fig.) A contura, a schița caracterul unui personaj într-o scriere etc. [Pron. cre-io-. / < fr. crayonner].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu creiona
TUȘINÁ, tușinez, vb. I. 1. Tranz. (Reg.) A tunde oile pe sub pântece și între picioarele dinapoi, pentru a ușura mulsul și suptul mieilor. 2. A tunde scurt părul, barba sau mustața cuiva. 3. A tăia ațele, destrămaturile de la capetele sau de pe laturile unei țesături, ale unei împletituri. 4. A tunde iarba; a aranaja (la același nivel) frunzișul unor arbori sau arbuști. – Lat. *tonsionare (< tonsio). Vezi definitia »
CAPONÁ vb. tr. a lega ancora la capon. (< fr. caponner) Vezi definitia »
BLANDIANA, com. în jud. Alba; 1.323 loc. (1991). Stație de c. f. Importante vestigii arheologice datînd din neolitic pînă în sec. 11-12. În satul Acmariu, biserică de lemn (sec. 18). Vezi definitia »
ABANDONÁ, vb. I. 1. A părăsi pe cineva sau ceva întrerupând îndeplinirea unor obligații materiale sau morale. A abandona copiii, casa, prietenii. 2. A renunța la o activitate înainte de încheierea ei. A abandona un contract, serviciul, un joc, o idee. Vezi definitia »
INVAGINÁ vb. I. refl. (Liv.; med.) A se întoarce spre interior; a crește prin invaginație. [Cf. it. invaginare, fr. invaginer]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z