Definita cuvantului alăpta
alăptá (-téz, -át), vb. – A hrăni cu laptele propriu, a da să sugă. – Mr. alăptez. Formație neol., cel puțin în rom., pe baza fr. allaiter (cf. REW 143). Nu este atestat uzul său pop.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu alăpta
PRECIPITÁ vb. I. tr., refl. 1. A (se) grăbi, a (se) zori. ♦ refl. A se succeda rapid. 2. (Despre o substanță solidă dizolvată într-un lichid) A se separa sau a face să se separe prin depunerea la fund. [P.i. precípit. / < fr. précipiter, it. precipitare, lat. praecipitare]. Vezi definitia »
IMPLEMENTÁ vb. tr. 1. a îndeplini, a realiza. 2. a introduce. ◊ a integra în practica socială unele idei și invenții, a aplica și transforma în bunuri sociale ceea ce este nou. ◊ a pune în practică, în funcție, a aplica; (spec.) a stabili pe un ordinator un sistem de exploatare corespunzând unei funcții particulare, destinată a fi utilizată. 3. (ir.) a se instala. (< engl. implement) Vezi definitia »
ARNOTA, mănăstire clădită de Matei Basarab pe teirt. com. Costești din jud Vîlcea, între 1633-1636. Transformată, cu excepția bisericii, la sfîrșitul sec. 17 și în sec. 19. În pronaosul bisericii este înmormîntat domnul ctitor. Muzeu de artă religioasă. Vezi definitia »
MANDATÁ, mandatez, vb. I. Tranz. (Rar) A ordonanța plata unei sume de bani. – Din fr. mandater. Vezi definitia »
BOICOTÁ vb. I. tr. A pune la index (un proprietar, un industriaș, o marfă etc.), a exercita un boicot. [< fr. boycotter, cf. Boycott – proprietar irlandez pus la index de englezi]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z