Definita cuvantului crochet
CROCHÉT s.n. Joc cu bile de lemn care se lovesc cu un ciocan cu coadă lungă, făcându-le să treacă, potrivit anumitor reguli, printr-o serie de mici arcade înfipte în pământ. [< engl., fr. croquet].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu crochet
CLICHÉT s.n. Pârghie de formă specială, oscilantă față de un capăt al ei, având de obicei rolul de a opri mișcarea unor organe de mașină. [Pl. -te, -turi. / < fr. cliquet]. Vezi definitia »
BUFÉT s. n. 1. mobilă în care se păstrează vesela și tacâmurile. 2. local în care se vând mâncăruri reci și băuturi care se servesc repede (consumate uneori în picioare); loc unde se vând prăjituri, mâncăruri reci, sandvișuri într-o instituție, într-un teatru etc. 3. mâncăruri servite la un bufet (2). (< fr. buffet) Vezi definitia »
LIBRÉT, librete, s. n. 1. Textul unei opere muzicale, al unei operete sau al unui oratoriu. 2. Carnet eliberat de casele de economii persoanelor care își depun aici economiile și pe baza căruia depunătorii își pot retrage (cu dobânda legală) banii depuși. [Pl. și: libreturi] – Din it. libretto. Vezi definitia »
MULTIPLÉT s.n. Grup de linii spectrale rezultat din tranzițiile dintre un nivel unic și un nivel cu structură fină. [< fr. multiplet]. Vezi definitia »
TRIPLÉT, triplete, s. n. Al treilea dintre trei exemplare de același fel. ♦ A treia formă a unor cuvinte care sunt de aceeași proveniență, dar care au intrat în limbă în epoci diferite. – Din fr. triplet. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z