Definita cuvantului corlată
corlátă1, corláte, s.f. (reg.) 1. iesle. 2. îngrăditură sau colibă pentru vite. 3. împletitură de formă bombată care se așază pe car când se transportă snopi sau fân; loitre, șuiană. 4. poliță în jurul cuptorului pe care se țin vase de bucătărie și alte lucruri mărunte; prichici, rapt, tăpșan. 5. parapet, rampă, balustradă. 6. ramă pe care se întinde postavul ca să se usuce. 7. bancă, scaun. 8. scândură de gard; lăturoi, răzlog, țăpușă; gard făcut din aceste scânduri. 9. (la pl.) dependințele casei țărănești. 10. spalier pentru viță de vie. 11. (la pl.) lemnele pe care stă coșul casei.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu corlată
SUDÚRĂ, suduri, s. f. 1. Operație de sudare; p. ext. locul îmbinării prin sudare a două sau mai multor piese. 2. Fig. Închegare, îmbinare, legătură, unire (strânsă). – Din fr. soudure. Vezi definitia »
PROBÉLĂ s. f. navă cu propulsie mecanică. (după engl. propeller) Vezi definitia »
sculătúră, sculătúri, s.f. (înv.) 1. înviere din morți. 2. redresare, refacere morală. Vezi definitia »
CITOLÍZĂ s.f. Proces de distrugere sau degenerare a celulelor sub acțiunea unor agenți chimici, fizici sau biologici. [< fr. cytolyse, cf. gr. kytos – celulă, lysis – dizolvare]. Vezi definitia »
STĂNOÁGĂ, stănoage, s. f. (Tipogr.) Raft în formă de pupitru pe care se așază casetele de litere când se culege un text. – Refăcut din stănoage (pl. lui stănog). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z