Definita cuvantului culevrină
CULEVRÍNĂ s.f. Tun de tip vechi, cu țeavă lungă. [Pl. -ne. / < fr. couleuvrine].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu culevrină
SÂNNICOLEÁNCĂ, sânnicolénce, s.f. Femeie născută și crescută în orașul Sânnicolau Mare (din județul Timiș). ♦ Locuitoare din orașul Sânnicolau Mare. (sânnicolean + suf. -că) Vezi definitia »
țélină (-ni), s. f. – Pîrloagă, ogor necultivat. – Var. țălină. Sl. celi(z)na (Miklosich, Slaw. Elem., 52; Cihac, II, 432; Conev 41), cf. bg., slov. celina, sb. cjelina.Der. țelinos, adj. (deșert, sălbatic). Vezi definitia »
TRÁGLĂ, tragle, s. f. 1. Targă de lemn folosită pentru cărat diferite lucruri. ♦ (Reg.) Un fel de sanie folosită la căratul fânului. 2. Unealtă pentru adunat paiele la stog și pentru curățat aria de gunoi. ♦ Unealtă cu coada lungă pentru scos jarul și cenușa din sobă sau din cuptor. 3. Unealtă alcătuită dintr-o scândură și o stinghie pe care se bate cu piciorul ca pe o pedală, pentru a speria peștele de sub pietre. – V. tragă. Vezi definitia »
cambuză, cambuze s. f. (deț.) pachet cu alimente primit în penitenciar. Vezi definitia »
PECTÍNĂ s.f. Substanță organică vegetală care se găsește în fructe și care, amestecată cu apă, ia forma unei gelatine; pectoză. [< fr. pectine]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z