Definita cuvantului culmina
CULMINÁ vb. I. intr. (Despre un astru) A trece la meridian, a atinge cea mai mare înălțime în drumul său pe bolta cerească. ♦ (Fig.) A atinge cea mai mare înălțime, cel mai înalt stadiu; a ajunge, a fi la apogeu. [< fr. culminer, cf. it., lat.bis. culminare].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu culmina
ZÓNA s.f. (Med.) Sindrom caracterizat prin erupții de vezicule herpetice, localizate pe o singură parte a corpului și dispuse pe traiectul unui nerv. ◊ Zona zoster = boală infecțioasă caracterizată prin erupții pe traiectul nervilor senzoriali. [< fr. zona, cf. gr. zone – centură]. Vezi definitia »
IMPRESIONÁ vb. tr. 1. a produce o vie impresie; a emoționa. 2. (despre lumină) a acționa asupra stratului sensibil al unei plăci, al unui film fotografic. (< fr. impressionner) Vezi definitia »
VIZIONÁ vb. tr. a vedea un film, un spectacol înainte de premieră; (p. ext.) a vedea, a privi un film (la televizor), o piesă de teatru, o expoziție etc. ◊ a urmări un meci, o partidă sportivă. ◊ a asculta un recital. ◊ a vizita un apartament, o casă etc., pentru cumpărare. (< fr. visionner) Vezi definitia »
TARAPANÁ, tarapanale, s. f. (Înv. și arh.) Monetărie. – Tc. tarabhane Vezi definitia »
Persoana care tinde sa fie lider , persoana cu argumente foarte bine conturate. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z