Definita cuvantului culot
CULÓT s.n. Piesă izolantă montată la partea de jos a unui tub electronic, în care sunt fixate piciorușele conectate la electrozi. [< fr. culot].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu culot
SANCULÓT [-CÜ-] s. m. nume dat, sub Convenție, de aristocrați revoluționarilor francezi din cadrul mișcării populare din timpul revoluției de la sfârșitul sec. XVIII. (< fr. sans-culotte) Vezi definitia »
OCELÓT s.n. (Zool.) Mamifer carnivor din America de Sud, având blana gri cu puncte roșcate în cercuri negre, foarte căutată. [< fr. ocelot < cuv. aztec]. Vezi definitia »
PIVÓT s.n. 1. Piesă metalică rotunjită la capăt, care susține un corp solid și care îl ajută să se întoarcă, să se poată roti; (spec.) capăt al axului unui sistem tehnic care se sprijină pe lagăr. ♦ Cui conic introdus în canalul unui dinte pentru a susține coroana. ♦ (Fig.) Centru, punct de sprijin esențial. ♦ Întoarcere pe un picior la jocul de baschet pentru a se plasa cu spatele spre adversarul atacant. 2. Rădăcină în formă de fus fără ramificații. // s.m. Jucător, de obicei înalt, care acționează ca vârf de atac, la baschet sub panoul advers, iar la handbal în semicercul de șase metri. [Pl. -oturi, (s.m.) -oți. / < fr. pivot]. Vezi definitia »
smócot2, smócote, s.n. (reg.) zgomot produs de suptul lacom al vițelului; smocotit, smocoteală. Vezi definitia »
dóhot s. m.1. Păcură de uns osiile. – 2. Miros urît, putoare. – Var. duhot. Mag. dohot (Cihac, II, 98; Tiktin; Scriban), cf. rut. dochotĭ.Der. dohotniță, s. f. (vas în care se păstrează dohotul); dohoniță, s. f. (dohotniță). Cf. duh. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z