Definita cuvantului cupaj
CUPÁJ s.n. Operație de amestecare a varietăților de vin în vederea obținerii aromei, a buchetului și a unui anumit gust; cupajare. ♦ Amestecare omogenă a două sau trei sucuri din specii de fructe diferite în vederea îmbunătățirii gustului și aromei. [< fr. coupage].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu cupaj
CARTILÁJ s.n. Țesut conjunctiv rezistent și elastic, care se găsește de obicei la extremitățile oaselor; zgârci. [Var. cartilagiu s.n. / < fr. cartilage, cf. lat. cartilago]. Vezi definitia »
Lignáj, lignaje, s.n. 1. Ansamblul celor ce sunt legați prin sânge. 2. Linia directă care leagă o persoană de strămoșul său. 3. Ansamblul de persoane care aparțin aceleeași familii. – din fr. lignage Vezi definitia »
CLACÁJ, clacaje, s. n. Faptul de a claca; întindere, ruptură sau leziune a tendoanelor ori a ligamentelor de la picioare, apărute în urma unui efort fizic. – Din fr. claquage. Vezi definitia »
ȘENÁJ s. n. 1. armătură metalică destinată a împiedica depărtarea construcțiilor de zidărie. ◊ tirant între ziduri. 2. operația de plasare a acestei armături; ancorare, îmbinare, fixare. (< fr. chaînage) Vezi definitia »
AMORSÁJ s. n. strat de tencuială, legătura dintre zidărie și grund. (< fr. amorșage) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z