Definita cuvantului cupă
CÚPĂ1 s.f. 1. Vas de băut, de obicei mai mult larg decât înalt. ♦ Conținutul unui astfel de vas. ♦ (Rar) Caliciu. 2. Vas de metal (prețios) care se acordă câștigătorului unei întreceri sportive ca premiu; (p. ext.) întrecere sportivă care se desfășoară pentru un astfel de premiu. 3. Piesă de metal în formă de vas, care, fiind fixată pe un elevator, servește la ridicarea cerealelor, a pământului etc. 4. Plantă cu tulpina foarte scurtă, care face o singură floare albastră-azurie. [< lat. cuppa, cf. fr. coupe].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu cupă
ANTOFITÓZĂ s. f. boală a plantelor provocată de paraziți. (< fr. anthophytose) Vezi definitia »
INDIANÍSTICĂ s. f. disciplină care se ocupă cu studiul limbii și al civilizației Indiei de dinaintea penetrației europene; indologie. (< germ. Indianistik) Vezi definitia »
PRUJITÚRĂ, prujituri, s. f. (Reg.) Glumă; snoavă, anecdotă. – Pruji + suf. -tură. Vezi definitia »
CROMONÉMĂ s.f. (Biol.) Filament cromozomial lung și spiralat, care se observă în profaza mitotică. [< germ. Chromonema, cf. gr. chroma – culoare, nema – filament]. Vezi definitia »
CONTRACTÚRĂ s. f. contracție musculară persistentă, involuntară, însoțită de rigiditate. (< fr. contracture, lat. contractura) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z