Definita cuvantului cuproxid
CUPROXÍD s.m. Oxid de cupru. ♦ Redresor folosit în radio, compus din mai multe discuri de cupru acoperite cu un strat de oxid de cupru. [< fr. cuproxyde].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu cuproxid
PLATINOÍD, platinoide, s. n. Aliaj de cupru, nichel și zinc de culoarea platinei (1), care se folosește în electrotehnică sau pentru ornamentații. – Din fr. platinoïde, germ. Platinoid. Vezi definitia »
GLENOÍD, -Ă adj. (Despre cavități osoase) În care se articulează un os; glenoidal. [Pron. -no-id, pl. -izi, -ide. / < fr. glénoïde, cf. gr. glene – cavitate mică, eidos – formă]. Vezi definitia »
CILINDROÍD, -Ă I. adj., s. n. (corp) de forma unui cilindru. II. s. m. varietate de cilindri urinari, subțiri, ascuțiți la extremități. III. s. n. corp mărginit de o suprafață cilindrică și de două suprafețe, din care una plană, ce o intersectează. (< fr. cylindroïde) Vezi definitia »
RÁID, raiduri, s. n. 1. Incursiune rapidă de nave sau de avioane făcută (individual sau în grup) în spațiul unei țări străine, în scopuri militare. 2. Deplasare de avioane, de nave sau (înv.) de trupe, în scopul unor recunoașteri, al unor cercetări științifice etc. 3. (În sintagma) Raid-anchetă = anchetă pe o anumită temă efectuată în diferite întreprinderi, localități etc. – Din fr. raid. Vezi definitia »
MONOACÍD adj., s. m. (corp) care posedă o singură funcție acidă. (< fr. monoacide) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z