Definita cuvantului curagios
CURAGIÓS, -OÁSĂ adj. v. curajos.

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu curagios
SPINOCEREBELÓS, -OÁSĂ adj. care aparține coloanei vertebrale și creierului. ♦ fascicul ~ = traiect al nervilor care străbat măduva spinării și trunchiul cerebral. (< engl. spinocerebellos) Vezi definitia »
PIROLIGNÓS adj. (În sintagma) Acid pirolignos = produs obținut prin distilarea uscată a lemnului, din care se extrag acidul acetic, alcoolul metilic și acetona. – Din fr. pyroligneux. Vezi definitia »
LĂCRIMÓS, -OÁSĂ, lăcrimoși, -oase, adj. (Pop.) 1. Plin de lacrimi, din care picură lacrimi; înlăcrimat. 2. Care plânge ușor. 3. Fig. Care provoacă lacrimi; jalnic, impresionant, de plâns. [Var.: lăcrămós, -oásă adj.] – Lat. lacrimosus. Vezi definitia »
păjestós, -oásă, adj. (reg.; despre locuri, terenuri) acoperit cu terenuri. Vezi definitia »
A FI LĂUDĂROS a se bărbieri, a-și burzului creasta, a se căca pe el, a se cocoși, a-și da aere / ifose, a se da artist / artizanat / crocant / grande / lebădă / mare / rotund, a se da mare sculă de basculă, a face pe boierul / pe nebunu’, a fi cu borșul la foc și cu peștele în iaz, a se împăuna, a-i muri (cuiva) lăudătorii, a se rupe în figuri, a se simți miez, a-și ține nasul pe sus, a umbla cu nasul pe sus, a umbla în bășini, a se umfla în pene, a i se umfla (cuiva) pipota, a nu-și vedea lungul nasului. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z