Definita cuvantului cotcană
cotcánă, cotcáne, s.f. (reg.) cârlig de lemn înfipt în perete, de care se atârnă ceaunul.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu cotcană
NARCOBIÓZĂ s. f. reducere a funcțiilor vitale ale organismului sub acțiunea narcoticelor. (< fr. narcobiose) Vezi definitia »
MÂNĂ aripă, cange, cazma, magnet, mistrie, muflă, vâslă. Vezi definitia »
CIOÁRSĂ, cioarse, s. f. Unealtă cu tăișul uzat, care taie rău. ♦ Obiect de îmbrăcăminte uzat. [Var.: gioársă s. f.] – Cf. ucr. cersati „a zgâria”. Vezi definitia »
PÉRNĂ, perne, s. f. 1. Obiect confecționat din două bucăți dreptunghiulare sau pătrate de țesătură de bumbac, lână etc., cusute între ele, având în interior fulgi, lână, puf etc., și pe care, de obicei, cineva își pune capul când se culcă. ◊ Pernă electrică = obiect in formă de pernă (1) plată, în care se găsesc rezistențe electrice izolate și releuri de protecție, întrebuințat ca termofor. Pernă de călcat = ustensilă auxiliară asemănătoare cu perna (1), care se folosește la călcatul obiectelor de îmbrăcăminte, în special al mânecilor, piepților, umerilor. 2. Obiect de tapițerie format dintr-un fel de sac umplut cu păr, cu iarbă-de-mare etc., adesea prevăzut cu arcuri, care se așază pe scaune, pe băncile unui automobil etc. 3. (În sintagma) Pernă de aer = curent de aer antrenat între două suprafețe aflate în mișcare relativă și care servește ca lubrifiant. [Var.: (pop.) pérină s. f.] – Din scr. perina. Vezi definitia »
DIAGLÍFĂ s. f. (arte) ornament gravat în relief prin adâncirea materialului tăiat. (< fr. diaglyphe) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z