Definita cuvantului cotrobol
cotroból s.n. sg. (reg.) tărâțele de lemn și așchiile rămase după tăiatul lemnelor; cenușa și funinginea rămase după arsul lemnelor și curățatul sobei.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu cotrobol
PROSTOVÓL, prostovoale, s. n. Unealtă de pescuit formată dintr-o plasă conică, prevăzută la marginea exterioară cu greutăți de plumb care o trag la fundul apei și o strâng, formând în apă un sac în care e prins peștele; năpastă. [Pl. și: prostovoluri] – Cf. scr. prostrica. Vezi definitia »
HIDROSÓL s. n. soluție coloidală în care mediul de dispersie este apa. (< fr. hydrosol) Vezi definitia »
POLIALCOÓL, polialcooli, s. m. (La pl.) Clasă de substanțe organice care conțin în moleculă două sau mai multe grupări hidroxil și care se obțin din produse naturale sau pe cale sintetică; (și la sg.) alcool cu mai multe grupări hidroxil care face parte din această clasă; alcool polivalent. [Pr.: -li-al-] – Din fr. polyalcool. Vezi definitia »
DROPGÓL s. n. (rugbi) lovitură de picior a mingii imediat după contactul ei cu solul; lovitură de picior căzută. (< engl., fr. drop-goal) Vezi definitia »
DEMISÓL s.n. Parte a unei clădiri situată pe jumătate sub nivelul solului, sub parter. [Cf. fr. demi-sol]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z