Definita cuvantului coțofăni
coțofăní, pers. 3 sg. coțofănéște, vb. IV refl. (reg.) 1. a se cocoța unde nu merită. 2. a se rățoi (la cineva), a înfrunta (pe cineva).

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu coțofăni
OSTENÍ, ostenesc, vb. IV. (Înv. și pop.) 1. Intranz. A-și pierde puterile din cauza unui efort; a obosi. 2. Refl., Intranz. A depune eforturi, a se strădui, a se trudi. ♦ Tranz. A supune la un efort; a obosi pe cineva. 3. Refl., Intranz. A obosi umblând, mergând; p. ext. a merge, a se duce undeva sau la cineva. – Din sl. ustanon, bg. ustan'a, rus. ustat'. Vezi definitia »
PREVENÍ, prevín, vb. IV. Tranz. 1. A atrage cuiva atenția asupra consecințelor (negative ale) unor acțiuni; a informa în prealabil; a avertiza, a prevesti. 2. A lua măsuri de precauție pentru a înlătura ceva (neplăcut); a preîntâmpina. 3. (Rar) A împlini dinainte dorințele cuiva. – Din fr. prévenir, lat. praevenire. Vezi definitia »
gloaní vb. IV refl. (reg.) a se tâmpi. Vezi definitia »
DEZMOȘTENÍ, dezmoștenesc, vb. IV. Tranz. A lipsi pe cineva de dreptul de moștenire, a înlătura pe cineva de la o moștenire. ♦ Fig. A priva pe cineva de un drept al său; a frustra. – Dez- + moșteni (după fr. déshériter). Vezi definitia »
ANTONINI, dinastie de împărați romani (96-192 d. Hr.), întemeiată de Nerva (96-98 d. Hr.) și sfîrșindu-se cu domnia lui Commodus (180-192 d. Hr.). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z