Definita cuvantului declarație
DECLARÁȚIE s.f. Arătare, afirmare a unor convingeri, a unor sentimente. ◊ Verb de declarație = verb care denumește acțiunea de „a vorbi”, „a gândi”. ♦ Act oficial prin care se comunică ceva, se ia o măsură; notificare. ♦ Mărturie, depoziție în fața unei autorități. ♦ Relatare făcută în fața unui organ administrativ prin completarea unui formular; formularul însuși. [Var. declarațiune s.f. / cf. fr. déclaration, lat. declaratio].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu declarație
OLIGARHÍE, oligarhii, s. f. 1. Formă de conducere a statului, în care puterea politică și economică este deținută de un număr restrâns de persoane. ♦ Grup de persoane care exercită puterea într-o astfel de formă de guvernământ. 2. (În sintagma) Oligarhie financiară = grup restrâns de mari posesori ai capitalului financiar, care domină viața economică a unui stat. – Din ngr. oligarhía, fr. oligarchie. Vezi definitia »
PLEȘUVÍE, pleșuvii, s. f. 1. Lipsă a părului de pe cap, ca urmare a căderii lui; boală care pricinuiește această cădere; chelie. 2. Porțiune a capului rămasă fără păr; chelie. 3. Porțiune a unui munte lipsită de vegetație. – Pleșuv + suf. -ie. Vezi definitia »
URANOLOGÍE s. f. ramură a astronomiei care studiază cerul. (< germ. Uranologie) Vezi definitia »
MEȘTEȘUGĂRÍE, meșteșugării, s. f. Meșteșug (I 1). – Meșteșugar + suf. -ie. Vezi definitia »
HIDROBIOLOGÍE s. f. ramură a biologiei care studiază organismele din mediul acvatic. (< fr. hydrobiologie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z