Definita cuvantului decor
DECÓR s.n. 1. Totalitatea pânzelor pictate, a paravanelor, a mobilelor și a altor obiecte folosite pentru a crea cadrul în care se joacă o piesă pe scenă sau o scenă de film. ♦ (Fig.) Cadru, ambianță; peisaj, tablou. 2. Podoabă, ornament; ornamentație. [< fr. décor].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu decor
EBOȘATÓR, eboșatóri, s. m. Persoană specializată în eboșare. (eboșa + suf. -tor) Vezi definitia »
OBTURATÓR, -OÁRE I. adj. care obturează. ♦ mușchi ~ = mușchi al bazinului, rotator lateral al coapsei. II. s. n. 1. dispozitiv cu care se obturează (o conductă, o deschizătură etc.). 2. dispozitiv mecanic care închide obiectivul unui aparat fotografic. (< fr. obturateur) Vezi definitia »
EVAPORATÓR s.n. 1. Instalație pentru concentrarea soluțiilor prin fierbere; vaporizator (2). 2. Parte componentă a unei instalații frigorifice în care se evaporează lichidul de răcire, producând frigul. [Cf. fr. évaporateur, germ. Evaporator]. Vezi definitia »
RUBRICATÓR s.n. Ansamblu de rubrici, fiecare alcătuită după un anumit criteriu, în care se clasifică un material variat. [Cf. it. rubricatore, engl. rubricator]. Vezi definitia »
CAPTATÓR s. n. 1. dispozitiv tehnic pentru captare. ♦ ~ solar = instalație pentru captarea și transformarea energiei solare în energie termică sau electrică. 2. ~ de curent = dispozitiv montat la capătul unui troleu pentru a face un contact alunecător cu firul aerian. (după fr. capteur) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z