Definita cuvantului defetism
DEFETÍSM s.n. 1. Atitudine de defetist; opinie, părere, atitudine a celui care (afectează că) nu crede în reușita unei acțiuni sau în justețea unei cauze, pe care o consideră pierdută. 2. Infracțiune constând în lansarea și răspândirea în timp de război a unor zvonuri sau informații false, exagerate sau tendențioase cu privire la situația politică, economică și socială a țării. [< fr. défaitisme].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu defetism
PASTORALÍSM s.n. Tendință în literatură și în artă caracterizată prin folosirea temelor idilice din viața de la țară; caracter pastoral, bucolic. [< pastoral + -ism]. Vezi definitia »
REOTROPÍSM s.n. Tropism propriu unor plante acvatice, prin care ele iau o poziție determinată în raport cu curentul apei; reotaxie. [< fr. rhéotropisme, cf. gr. rheos – curent, tropos – întoarcere]. Vezi definitia »
LUTERANÍSM s. n. doctrină a protestantismului german, întemeiată de Martin Luther, care consideră esențială pentru „mântuire” credința și nu cultul religios, pe care l-a simplificat. (< fr. luthéranisme) Vezi definitia »
ASINCRONÍSM s. n. caracter asincron. ◊ efect cinematografic bazat pe neconcordanța dintre coloana vizuală și cea sonoră. (< fr. asynchronisme) Vezi definitia »
NAȚIONAL-SOCIALÍSM s.n. Denumire improprie, falsă semantic, pe care și-o aroga nazismul. [Pron. -ți-o...-ci-a-. / cf. germ. Nationalsozialismus, it. nazionalsocialismo, fr. national-socialisme]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z