Definita cuvantului fibră
FÍBRĂ, fibre, s. f. 1. Material în formă de fir subțire, netors, de proveniență vegetală, animală sau minerală ori produs pe cale sintetică, folosit de obicei ca materie primă la fabricarea țesăturilor. 2. Celulă vegetală alungită situată în țesutul diverselor părți ale unei plante. 3. Formație anatomică alungită, care reprezintă celule modificate sau prelungiri celulare și care alcătuiește țesuturile animale. 4. (Tehn.; în sintagma) Fibră optică = fibră de sticlă cu compoziție specială, folosită pentru transmiterea informațiilor. – Din fr. fibre, lat. fibra.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu fibră
IÁDĂ, iede, s. f. Puiul de sex feminin al caprei. – Din ied. Vezi definitia »
HIPOCICLOÍDĂ s.f. Curbă plană descrisă de un punct de pe un cerc care se rostogolește fără alunecare în interiorul unui alt cerc fix. [Pron. -clo-i-. / < fr. hypocycloïde]. Vezi definitia »
cratiță, cratițe s. f. (înv., peior.) servitoare, bucătăreasă. Vezi definitia »
CÓLICĂ s.f. (Med.) Durere abdominală puternică cu caracter spasmodic. [< fr. colique, cf. gr. kolon – intestin]. Vezi definitia »
MEȘÍNĂ, meșine, s. f. Piele de oaie sau de capră, tăbăcită (folosită pentru căptușirea încălțămintei, a articolelor de marochinărie, la legătoria de cărți etc.). – Din tc. meșın. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z