Definita cuvantului delicvență
DELICVÉNȚĂ s.f. v. delincvență.

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu delicvență
LEÚRDĂ, leurde, s. f. Plantă erbacee bulboasă comestibilă din familia liliaceelor, cu flori albe ca zăpada, cu miros și gust de usturoi (Allium ursinum). [Pr.: le-ur-.Var.: leórdă s. f.] – Cf. bg. levurda. Vezi definitia »
PROTODERMĂ s. f. strat celular extrem al meristemului primar din regiunea apicală a organelor radiculare, care dă naștere epidermei. (< fr. protoderme, lat. protoderma) Vezi definitia »
crámbă2, crámbe, s.f. (reg.) cameră mică în care se păstrează diferite obiecte de casă; cleț. Vezi definitia »
PARAGENÉZĂ s.f. Formarea în aceeași epocă a mai multor minerale asociate. ♦ Asociație de minerale formată în aceeași epocă. [< fr. paragenèse]. Vezi definitia »
PÓLIȚĂ2, polițe, s. f. 1. (În sistemul financiar) Act prin care o persoană dispune debitorului ei să plătească o sumă de bani unei alte persoane sau la ordinul acesteia; trată. ◊ Poliță în alb = poliță2 (1) pe care nu figurează numele beneficiarului. ◊ Expr. A plăti (cuiva) polița = a se răzbuna (pe cineva). 2. (În sintagma) Poliță de asigurare = document emis de către o instituție de asigurare, prin care aceasta certifică încheierea unui contract de asigurare a vieții sau a bunurilor materiale ale cuiva. – Din it. polizza. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z