Definita cuvantului daret
darét s.n. (înv.) invitație, poftire.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu daret
LAZARÉT, lazarete, s. n. (Rar) Spital izolat pentru persoane presupuse a fi contaminate de o boală contagioasă. ♦ Infirmerie. [Pl. și: lazareturi. = Var.: lăzărét s. n.] – Din fr. lazaret. Vezi definitia »
BREVÉT s. n. document cuprinzând titlul, distincția, calitatea acordate de o autoritate (de stat) și care presupune anumite drepturi. ♦ ~ de invenție = document eliberat inventatorului de către organul de stat competent, prin care i se recunoaște dreptul de a exploata în exclusivitate invenția, un anumit timp; patentă. (< fr. brevet) Vezi definitia »
REGRÉT, regrete, s. n. Părere de rău cauzată de pierderea unui lucru sau a unei ființe, de o nereușită sau de săvârșirea unei fapte nesocotite; p. ext. remușcare, căință. – Din fr. regret. Vezi definitia »
LIVRÉT s.n. Carnețel. ◊ Livret militar = act care cuprinde datele referitoare la situația militară a cuiva și care se eliberează după perioada de satisfacere a serviciului militar; livret al utilajului = document de evidență cuprinzând date referitoare la un utilaj. [< fr. livret]. Vezi definitia »
SACHÉT s. n. punguliță, săculeț. (< fr. sachet) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z