Definita cuvantului dematerializa
DEMATERIALIZÁ vb. I. tr., refl. A (se) separa de materie, a pierde sau a face să-și piardă materia pe care o conține. [Pron. -ri-a-. / < fr. dématérialiser].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu dematerializa
CIANOZÁ, cianozez, vb. I. Refl. și tranz. A deveni sau a face să devină cianotic. [Pr.: ci-a-] – Din fr. cyanoser. Vezi definitia »
VITAMINIZÁ vb. I. tr. a îmbogăți alimentele în vitamine. II. refl. a urma un tratament cu vitamine. (< germ. vitaminisieren) Vezi definitia »
MAGNETIZÁ, magnetizez, vb. I. Tranz. și refl. 1. Tranz. A face ca un corp să capete, permanent sau temporar, proprietăți de magnet; a transforma în magnet. ◊ Refl. Corpurile feromagnetice se magnetizează ușor.Fig. A exercita asupra cuiva o atracție puternică. 2. Refl. (Fam.) A se ameți de băutură. – Din fr. magnétiser. Vezi definitia »
za-Pref. care adaugă unor cuvinte ideea de „alături de, lîngă”. Sl. za-, cf. Rosetti, III, 71. Practic neproductiv în rom., se folosește numai în zăuita, (i)zaflaafla și desigur în cuvintele luate din sl., care conțin pref. Vezi definitia »
CICLIZÁ vb. tr. a supune reacției de ciclizare. (< fr. cycliser) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z