Definita cuvantului demobiliza
DEMOBILIZÁ vb. I. tr. 1. A lăsa la vatră oamenii mobilizați; a trece armata pe picior de pace. 2. (Fig.) A face să slăbească combativitatea, tenacitatea, vigilența cuiva. [< fr. démobiliser].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu demobiliza
REGULARIZÁ vb. I. tr. 1. A supune unor norme, unor reguli. 2. A da o formă geometrică regulată unui obiect (corectându-i conturul). 3. A modifica albia unei ape curgătoare pentru a avea un curs regulat. [< fr. régulariser]. Vezi definitia »
UZÁ, uzez, vb. I. 1. Tranz. și refl. A (se) degrada, a (se) deteriora, a (se) strica, a (se) toci (prin întrebuințare îndelungată). ♦ Refl. Fig. (Despre oameni) A se consuma, a se epuiza. ♦ Refl. Fig. (Despre cuvinte, construcții, figuri de stil) A-și pierde valoarea expresivă (prin deasa întrebuințare). 2. Intranz. A face uz de...; a se folosi de..., a întrebuința. – Din fr. user. Vezi definitia »
DEMONETIZÁ, demonetizez, vb. I. 1. Tranz. A scoate, a retrage din circulație anumite monede. 2. Refl. (Despre monede) A se devaloriza. ♦ Fig. A-și pierde, a-și reduce valoarea; a se deprecia, a se banaliza. – Din fr. démonétiser. Vezi definitia »
DRAMATIZÁ vb. I. tr. 1. A adapta o lucrare literară condițiilor reprezentării scenice; (fig.) a face ceva dramatic. 2. (Ironic) A da prea multă importanță unui eveniment, unui fapt de mică importanță. [< fr. dramatiser, cf. it. drammatizzare, gr. dramatizein]. Vezi definitia »
MERCERIZÁ, mercerizez, vb. I. Tranz. A trata firele sau țesăturile de bumbac cu o soluție de hidroxid de sodiu, pentru a le face mai netede, mai mătăsoase, mai compacte și mai rezistente. – Din fr. mercériser. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z