Definita cuvantului demografie
DEMOGRAFÍE s.f. Știință care studiază statistic problemele referitoare la mișcarea populației, la compoziția și la numărul ei etc. [Gen. -iei. / < fr. démographie, cf. gr. demos – popor, graphein – a scrie].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu demografie
zoroclíe (-ii), s. f. – Jachetă, veston. Sb. *zaroklja, în loc de roklja „jachetă”. Cuvînt folosit în Munt. și Olt. Nu apare în dicționare, dar cf. Teleor.: se ștergea cu mîneca zorocliei, sau pop. Olt.: dar nici ea nu-mi place mie, că se poartă ’n zoroclie. Vezi definitia »
plăstoáie s.f. pl. (reg.) plaste mari. Vezi definitia »
EXONERÁȚIE s. f. exonerare. (< fr. exonération, lat. exoneratio) Vezi definitia »
EPISCOPÍE s.f. Proiectare a obiectelor opace cu ajutorul episcopului. [Gen. -iei. / < fr. épiscopie]. Vezi definitia »
POLARIZÁȚIE, polarizații, s. f. Stare a unui corp sau a unui sistem fizic care prezintă proprietatea de polaritate sau care a suferit o polarizare. ◊ Polarizație electrică = stare a unui corp sau a unui sistem fizic care posedă cel puțin doi poli electrici (plus și minus). Polarizația luminii = stare a unui fascicul luminos în care toate radiațiile electromagnetice componente au aceeași direcție de oscilație. Polarizație cromatică = ansamblul figurilor de interferență, colorate viu, obținute la cercetarea în lumină polarizată a unui cristal birefringent cu ajutorul unui polariscop. ♦ Mărime vectorială care caracterizează starea de polarizație a unui corp sau a unui mediu. – Din fr. polarisation. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z