Definita cuvantului dermatoză
DERMATÓZĂ s.f. Denumire generică pentru bolile de piele. ◊ Dermatoze profesionale = boli de piele datorate contactului cu substanțe toxice în procesul de muncă. [< fr. dermatose].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu dermatoză
NÓIMĂ, noime, s. f. 1. Înțeles, sens, conținut (al unui cuvânt sau enunț); rost. ◊ Loc. adj. și adv. Cu noimă = logic, cu judecată; înțelept, cuminte. Fără (nici o) noimă = fără sens, fără judecată; prostesc, absurd. ◊ Expr. A nu avea (nici o) noimă = a fi fără sens, absurd. 2. (Pop.) Menire, țel, scop; motiv, cauză. 3. (Rar) Simbol, convenție. – Din ngr. nóima. Vezi definitia »
PARÁDĂ s. f. 1. trecere în revistă a unor trupe care defilează; (p. ext.) manifestație, spectacol destinat a atrage atenția. 2. (fig.) exhibare a unui sentiment care nu este simțit cu adevărat. ♦ a face ~ de ceva = a se făli cu ceva. 3. mișcare sau ansamblu de mișcări prin care un scrimer, boxer etc. parează o lovitură a adversarului, încercând să dea o ripostă. (< fr. parade, germ. Parade) Vezi definitia »
BENZALDEHÍDĂ s.f. Aldehidă derivată din benzen, folosită ca materie primă în industria materiilor colorante. [Pl. -de. / < fr. benzaldéhyde]. Vezi definitia »
TÓCĂ, toci, s. f. 1. Căciuliță sau pălărioară fără boruri, purtată de femei. 2. Acoperământ pentru cap, de formă cilindrică, fără boruri, purtat de magistrați și de avocați în exercițiul funcțiunii. – Din fr. toque. Vezi definitia »
alesídă (alesíde), s. f. – Colier. – Mr. alsidza. Ngr. ἀλυσίδα (Gáldi 143). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z