Definita cuvantului epigraf
EPIGRÁF, epigrafe, s. n. Scurt fragment, de obicei dintr-o operă celebră, în versuri sau în proză, pus la începutul unei cărți sau al unui capitol pentru a indica în mod concis ideea artistică a lucrării sau a capitolului respectiv; moto2. ♦ Scurtă inscripție pe fațada unei construcții, a unui monument, a unui edificiu antic etc. – Din fr. épigraphe.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu epigraf
PNEUMOGRÁF, pneumografe, s. n. Aparat cu ajutorul căruia se înregistrează amplitudinea și frecvența mișcărilor respiratorii ale toracelui. [Pr.: pne-u-] – Din fr. pneumographe, germ. Pneumograph. Vezi definitia »
TELEAUTOGRÁF s. n. aparat care permite transmiterea la distanță a scrisului și a desenelor. (< fr. téléautographe, germ. Teleautograph) Vezi definitia »
CECOGRÁF s. n. instrument de scris pentru orbi. (< fr. cécographe) Vezi definitia »
DACTILOGRÁF, -Ă s.m. și f. Cel care practică dactilografia. [< fr. dactylographe, cf. gr. daktylos – deget, graphein – a scrie]. Vezi definitia »
LINOGRÁF, linografe, s. n. Mașină tipografică de cules și de turnat rânduri, asemănătoare cu linotipul. – Din fr. linographe. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z