Definita cuvantului fiare
fiáre s.f. pl. (pop.) mulțime de piese metalice; lanțuri.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu fiare
ELECTRIFICÁRE, electrificări, s. f. Acțiunea de a electrifica și rezultatul ei; ansamblu de lucrări efectuate pentru introducerea și extinderea folosirii energiei electrice în diferite scopuri în toate ramurile economiei naționale, în activitatea social-culturală și în consumul casnic, pe calea sporirii producției de energie electrică. – V. electrifica. Cf. fr. électrification. Vezi definitia »
TIPIZÁRE s. f. 1. acțiunea de a tipiza. ◊ proces complex de generalizare artistică a realității în urma căruia esența relațiilor sociale, a evenimentelor istorice, se dezvăluie în forma unor imagini, în caractere vii, veridice. 2. acțiunea de standardizare prin care, dintre mai multe produse destinate aceluiași scop, se elimină tipurile inutile sau foarte asemănătoare, reținându-se numai cele folositoare și corespunzătoare scopului. (< tipiza) Vezi definitia »
MALEABILIZÁRE s. f. tratament termic care se aplică pieselor turnate din fontă albă pentru îmbunătățirea unor proprietăți mecanice. (< maleabiliza) Vezi definitia »
DEZAFECTÁRE s.f. Acțiunea de a dezafecta și rezultatul ei. [< dezafecta]. Vezi definitia »
VALUÁRE s. f. (mat., inform.) evaluare, estimare. (după engl. valuation, fr. evaluation) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z