Definita cuvantului galeră
galéră, galére, s.f. (înv.) 1. corabie de război sau comercială. 2. pedeapsă pentru condamnații pe viață.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu galeră
PECTÍNĂ s. f. substanță organică vegetală în fructe; amestecată cu apă, ia forma unei gelatine. (< fr. pectine) Vezi definitia »
SPÁDĂ s.f. (Iht.) Pește marin din fam. xiphiide (pești-sabie), numit și peste-cu-spadă sau xifie (Xiphias gladius), cu un corp fusiform de până la 4 m lungime, ca adult lipsit de solzi, caracterizat prin maxilarul superior alungit în formă de spadă, aprox. 1/3 din lungimea sa, lipsit de dinți, cu marginile ascuțite ca niște cuțite, iar cel inferior mult mai scurt. Se pescuiește preponderent în Marea Mediterană și în Atlantic, fiind foarte apreciat ca pește de consum, cu carne albă, delicată; it. pesce spada; fr. espadon; engl. swordfish; germ. Schwertfisch; v. sabie. Vezi definitia »
MEDICÍNĂ s. f. știință care studiază mijloacele de prevenire și tratare a bolilor. ♦ ~ veterinară = știință având drept obiect apărarea sănătății animalelor; ~ judiciară = ramură a medicinei care se ocupă cu efectuarea expertizelor și examenelor medicale pentru clarificarea unor cazuri de omor, de loviri etc. (< lat. medicina, germ. Medizin) Vezi definitia »
cipắimă s.m. sg. (reg.) limbric; panglică. Vezi definitia »
METRÓZĂ s. f. afecțiune uterină de origine hormonală sau nervoasă. (< fr. métrose) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z